Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои бяха най-слушаните подкасти на БНР за януари 2022

Автор:

И през тази година Българското национално радио продължава да развива и обогатява своето аудио съдържание. Ето кои бяха най-слушаните подкасти за месец януари.

Подкастът на COVID ваксините започна годината, поглеждайки от една по-различна гледна точка. Темата на първия епизод за януари е психичното здраве и как се отрази пандемията на българите в психоемоционален аспект. Именно този епизод с гости д-р Владимир Сотиров и д-р Велислава Донкина се превърна в най-слушания за отминалия месец. Припомнете си кои са психичните проблеми, зачестили заради затягането на мерките и как човек може да се справи с тях:

COVID ваксините – Регрес на личността и справяне чрез отричане са тенденциите в нашето общество

Случаят с Новак Джокович в Австралия получи широк обществен интерес и предизвика множество дискусии през отминалия месец. Сръбският тенисист не успя да играе на Australian Open 2022 и беше депортиран от Австралия, защото не е ваксиниран. Фокусът на един от епизодите на тенис подкаста "Начален удар" е върху този случай и точно той се превърна в един от най-слушаните. Гост в него е Мануела Малеева - eдинствената българска тенисистка в топ 3 на световната ранглиста, спечелила единствения олимпийски медал в тениса за страната в Сеул. Чуйте нейната експертна гледна точка:

Начален удар – Мануела Малеева: Много детайли от случая с Джокович липсват 

Историята за внучката на баба Тонка, разказана в подкаста "Трета лента", трогна много слушатели и е сред най-слушаните за януари. Тя е сред жертвите на убийствата след 9-ти септември 1944 година. Ето нейната история:

Трета лента – Внучката на баба Тонка е сред убитите в Русе в нощта срещу 3 ноември

Първият епизод за годината на "Неразказани истории" веднага стана един от най-слушаните. Гост в него е Георги Георгиев, който като малък е искал да прилича на Левски и все още вярва, че правото е преди всичко инструмент за защита на обществените интереси. В момента той е "адвокат на града", а какво означава това - можете да чуете тук:

Неразказани истории – Времето няма все да чака нас

Сред най-слушаните за януари е и епизодтът на подкаста за дигитален маркетинг и реклама "DGtech podcast". Гост в него е маркетинг/sales експертът Георги Димитров, който разказва подробно какво представлява маркетинг позицията sales експерт и какво трябва да знаете, за да упражнявате такъв тип професия.

DGtech podcast - Професия sales експерт - въпроси/отговори (feat. Георги Димитров)



Поредицата от радио-портрети "Великите европейци" се радва на голям слушателски интерес. Историята на немския учен Ото Хан е една от най-слушаните през изминалия месец. Той е номиниран 22 пъти за Нобелова награда, но е толкова ужасен от откритията си, че замисля самоубийство. Какви са тези открития, които прави Ото Хан и защо се плаши от тях – ще разберете тук:

Великите европейци - Ото Хан - част 1

Великите европейци - Ото Хан - част 2

Епизодът на "257 podcast" с фокус върху срама беше един от най-слушаните за отминалата година. Това провокира водещите Катя Василева и Кристина Крънчева да направят още един такъв епизод, който веднага се превърна в един от най-слушаните за януари. Чуйте отново защо срамът е "господарят на емоциите" и как да го различим от вината, унижението и притеснението:

257 Podcast - Срамът ни прави дребнави и подвластни на обидата и страха

Олимпиадата в Пекин е отправната точка в епизода на финансовия подкаст "На всяка цена", който е един от най-слушаните за януари. Какво е бъдещето на китайската икономика и какви възможности за реклама пропусна България – разказва председателят на Българо-китайската търговска камара Лъчезар Динев:

На всяка цена - Китайският пазар – неизползваните възможности

Още едно доказателство, че казусът с Новак Джокович развълнува обществото – епизодът на "Следващият ден", чиято тема е случаят с тенисист номер 1, е сред най-слушаните за отминалия месец. Как австралийското общество преживя един от най-тежките локдауни в света и как възприе сагата "Джокович" – ще чуете тук:

Следващият ден - Австралия и казусът "Джокович"


Всички подкасти на БНР ще намерите:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна