Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Защо да се доверим на гуми Pirelli?

Снимка: Pixabay

Гумите Pirelli се характеризират с високо качество и износоустойчивост. Това се дължи на факта, че са произведени от водещата италианска компания Pirelli, чийто основен приоритет в производството е да предложи висококачествени гуми от най-висок клас.

Коя е Pirelli?

Pirelli e една от водещите световни компании на пазара за висококачествени автомобилни гуми. Pirelli води началото си от 1872 г., когато инженер Джовани Батиста Пирели решава да създаде компания за гумени изделия в Милано. 

Първоначално компанията се фокусирала върху създаването на гумени втулки, уплътнения и гумени колани за вагони от естествен каучук, както и гумени дихателни апарати за гмуркане. Основата база на Pirelli е в Милано, а производствените й мощности са разположени в редица страни по света като САЩ, Англия, Русия, Испания, Бразилия, Венецуела, Ажентина, Турция, Египет и други.

Фирменото производство сменя своя курс, когато компанията пуска в продажба първите патентовани велосипедни гуми, а две години по-късно компанията започва да произвежда и мотоциклетни гуми. 

През 1901 г. продуктовата линия на Pirelli включва вече и автомобилни гуми Pirelli. Впоследствие компанията непрекъснато се стреми да прилага иновативни решения и да внася нови подобрения по своите продукти. Те включват усъвършенстване на гумените смеси, промени в аеродинамиката на гумите, изменения във формата на грайфера, увеличена способност за сцепление.

 В резултат от тези разработки компанията започва да предлага високоскоростни гуми за спортни и състезателни автомобили. В момента гумите Pirelli се предлагат в повече от 160 страни.

На какво  се дължи качеството на гумите Pirelli?

Високата производителност и дълготрайност на италианските гуми се дължи на постоянните подобрения, в които компанията инвестира усилия.

Освен висока издръжливост и висок пробег гумите Pirelli се характеризират и със сравнително нисък енергиен разход, липса на висок шум при контакт с настилката, високо ниво на стабилност. Те са подходящи както за автомобили със средна, така и с висока мощност и имат добро представяне при различни пътни условия.

Смесите на Pirelli са създадени така, че да предложат едни меки гуми, които се характеризират с удобство, но в същото време предлагат високо ниво на устойчивост и сцепление  на настилката при спиране или потегляне. Следователно се постига по-голяма безопасност и лесно управление на автомобила.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна