Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Трябва ли да изберем прахосмукачка робот с моп? Какви са предимствата и недостатъците?

3
Снимка: Mobisector

Нека си признаем, всички мечтаем, дори и тайно, да се отпуснем в удобното кресло, с чаша от любимата си напитка, докато някой друг върши домакинските ни задължения. Именно поради този факт, никак не е изненадващо, че прахосмукачките роботи навлизат във все повече домове и радват все повече домакини. Тези предани домашни помощници обхождат подовете неуморно и влагат все повече старание в работата си.

И наистина, през последното десетилетие се наблюдава бум на роботизираните прахосмукачки, в това число и в България. С всяка изминала година те стават все по-интелигентни, все по-интуитивни и все по-добри в почистването на подовете. Дори нещо повече - по новите модели не само ще изсмучат праха и космите от домашните ви любимци, но и ще лъснат твърдите настилки, благодарение на функцията моп.

Точно така, робо-помощниците вече предлагат не само сухо, но и мокро почистване. Те са достатъчно умни за да знаят кога да прахосмукират и кога да включат в действие водния резервоар. И все пак, трябва ли да изберем роботизирана прахосмукачка с моп или моделите, предлагащи само сухо почистване, биха ни били напълно достатъчни? Какви са предимствата и недостатъците при робо-домакините, оборудвани с моп? Нека видим!

Трябва ли да изберем прахосмукачка робот с моп?

Повечето роботизирани прахосмукачки предлагат мощен засмукващ механизъм за премахване на прах, нечистотии и косми от домашни любимци. Те кръстосват подовете на дома, използвайки сложни алгоритми и прецизни навигационни системи. А щом приключат с работата за деня, те ще се върнат в станцията за презареждане, в очакване на нови задачи.

Освен този вид робо-помощници, на пазара все повече се срещат и прахосмукачки роботи, които са снабдени с воден резервоар и моп. След като прахосмукират пода, те ще се върнат за да почистят и с мопа, там където е удачно.

Независимо дали избирате модел с моп или без, можете да прегледате сайта на Mobisector.com, за да разгледате различни марки и модели.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна