Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Конвекторът изпреварва климатика

2
Снимка: freepik.com

Разнообразието от електроуреди за отопление е наистина огромно и е трудно да изберем онзи, който да отговаря изцяло на нуждите ни. Голяма част от хората в последно време се насочват към климатични системи, защото могат да разчитат на тях, както за отопление през зимата, така и за охлаждане през лятото.

Все по-голямо става търсенето и на конвекторите, които се превръщат не само в алтернативен, но и в предпочитан начин за отопление пред този с климатици поради многото си предимства.

Ефективността и при двата типа електроуреди се повишава, ако не се включват и изключват често. Приличат си в различна степен и по характеристики като: икономичен режим, наличие на таймер, филтрация, висока енергийна ефективност и др.

Като отделни типове системи за отопление обаче, въпреки общите особености, климатиците и конвекторите имат различен принцип на действие и предоставят различни удобства. Работата на конвекторите не зависи от външната температура, затова се предпочитат все повече пред климатиците на само за частни домове, но и за нежилищни помещения.

Потребителите днес могат да избират сред многото икономични конвектори, за да открият подходящия подов, лъчист или стенен конвектор.

Сред основните предимства на конвекторите, с които изпреварват климатиците, са:

  • Лесен монтаж и поддръжка

Могат да се монтират бързо и лесно на стена, на пода или тавана, като има варианти за вертикален и хоризонтален, както и за скрит монтаж. Освен това са много тънки и не заемат много място. Поради липсата на външно тяло, се ремонтират и поддържат лесно и бързо.

  • Мобилност

Ако изберете модел с крачета, ще можете да го премествате в различни помещения.

  • Грижа за въздуха

Конструкцията и режимът на работа на конвекторите не допускат изсушаване на въздуха. Той циркулира по естествен начин, който не позволява разнасянето на микроскопични прашинки и получаването на въздушни течения.

  • Безшумна работа

Въпреки по-големия въздушен поток, осигурен от високоефективния вентилатор, уредите работят безшумно.

  • Достъпна цена

По-лесните монтаж и поддръжка спестяват средства, а и цената на конвекторите принципно е по-ниска от тази на традиционните климатични системи. 

Конвекторите осигуряват и екологично отопление и имат изключително дизайнерско присъствие в интериора. Бързо затоплят помещението и имат висока ефективност, което ги прави отличен избор, особено за малки помещения и за хора, често сменящи жилищата си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна