Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алегри: Реваншът в Торино остава отворен

Алегри похвали Влахович за гола му в Испания.
Снимка: Ройтерс

Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че не е почитател на атрактивния футбол и предпочита отборът му да печели, макар и играта да не носи наслада на зрителите. "Старата госпожа" завърши 1:1 при гостуването на Виляреал в първи осминафинал в Шампионска лига. Той смята, че и двата отбора имат шансове на реванша в Торино.

"Искам да виждам Юве да печели, дори когато не играе добре. Това е въпрос на вкус", каза Алегри след мача.

Алегри критикува халфа Адриен Рабио за грешката при изравнителния гол на Виляреал. Торинци започнаха перфектно с "гол от съблекалнята" на Душан Влахович в неговия дебют в най-престижния турнир. Сърбинът вкара в 32-а секунда, което е най-бързият гол за Юве в Шампионска лига. 

"Радвам се за дебюта на Влахович в турнира. Не е лесно да играеш срещу опитен играч като Раул Албиол. Това е осминафинал в Шампионска лига, Виляреал има опит, техника и е в добра форма, затова не сме си мислели, че ще дойдем тук и ще спечелим с 3:0" каза Алегри. 

Ювентус не успя да задържи преднината  и допусна изравнителен гол в средата на втората част, когато Рабио изпусна Дани Парехо и Виляреал запази шансове за реванша. 

"Ключова грешка на Рабио. След фаула срещу Влахович спряхме да играем и Парехо бе оставен абсолютно сам, Рабио не го покри и ни вкараха. Трябваше да реагираме по-добре в тази ситуация", каза Алегри пред "Медиасет".

"Като цяло играхме добре, можеше да ни вкарат през първото полувреме, но и ние имахме шансове за втори гол, особено в края, когато вратарят им направи страхотно спасяване. Реваншът в Торино остава отворен, особено след премахване на правилото за гол на чужд терен", каза още Алегри.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени