Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Андрю ще плати необходимата сума по споразумението с Вирджиния Джуфре

Принц Андрю
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският принц Андрю ще изплати необходимата сума по споразумението с неговият обвинител Вирджиния Джуфре в сексуално насилие, с което офиициално се прекратява заведеното срещу него гражданско дело в Съединените щати, показват съдебни документи.

Документите за прекратяване на делото са били попълнени, което слага край на случая с обвинения в сексуално насилие към херцога на Йорк, съобщиха от съда в Ню Йорк. Сумата в постигнатата сделка не е спомената в документите, но слуховете са, че е от порядъка на поне12 милиона пануда. Сделката между принц Андрю и Джуфре бе постигната през февруари. Принц Анрдю винаги е отричал обвинененията, но се съгласи да изплати сумата на Вирджиния Джуфре и на нейната благотворителна организация.


Имаше спекулации как херцогът на Йорк ще изплати голямата сума и предположения, че ще продаде луксозната си ски хижа в Швейцария, но поне засега няма сведения за такава продажба. Във връзка с обвиненията и заведеното делото принц Андрю загуби военните си титли и кралски почести.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна