Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов твърди: Конгрес има, залата е платена (обновено)

Министър Радостин Василев дойде, но не знае какво ще се случи

| обновено на 18.03.22 в 11:03
Бербатов говори пред представителите на клубове и фенове пред НДК.
Снимка: Sportal.bg

"Залата е резервирана и платена, 30 хиляди лева, ако има конференция с пет човека, тези хора трябва да са много важни, за да се дават толкова много пари от клубовете. Ясно е какъв цирк се разиграва, но конгрес има, конгресът не е отменен". Това обяви Димитър Бербатов при пристигането си пред НДК, предаде БГНЕС.

Бербатов и екипът му твърдят, че днес трябва да се проведе редовен конгрес на БФС, но ръководството на футболната централа заявява, че конгресът е отменен, а днес ще проведе само работна конференция в зала 3 на НДК. 

"Трябва да бъдем допуснати в зала 3, защото сме си подали документите в срок, както си е по Устава на БФС. Надявам се клубовете, които са издигнали делегати в срок, както е по Устав, за да може всичко да е законно, да присъстват. Ако не бъдем допуснати, тогава има и юристи с нас, ще обсъдим какво да правим, за да предприемем по-нататъшни действия или да изчакаме да се появи БФС, за да си проведе конгреса. Чакаме да се проведе конгрес", каза Бербатов.

Преди него пред НДК пристигнаха Стилиян Петров, Мартин Петров и другите членове на екипа на Бербатов, както и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, който заяви, че конгрес няма да има.

След 10:30 часа на мястото дойде и министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

"Не знам какво ще се случи, с моя заповед комисия от ММС днес ще удостовери какво се случва в НДК, защото информациите са противоречиви, никой не знае какво се случва. Аз проверих залите, всички зали са празни, ще излезем с доклад", обяви Василев, който дойде лично да провери какво се случва в НДК.

Министър Василев отговаря на въпросите на журналистите.

"Държавата не знае какво се случва тук. Тъй като това е спортна федерация, лично дойдох да се убедя коя зала е пълна, кои са тук. Зала 3 е празна, много столове са наредени. Аз съм тук просто да удостоверя едни факти, които са от голямо значение. Не мога да взимам страна, аз съм контролиращ орган. Не знам дали има опасност да бъде отнет лиценза на БФС, законът ще каже. Министърът няма право да се меси, не съм длъжен", допълни Василев.

Изпълнителният директор на ЦСКА София Филип Филипов също е пред НДК в очакване на провеждането на Конгрес на БФС. 

Фенове на "червените" също пристигнаха, за да подкрепят Димитър Бербатов. 

Малко преди 10:30 Бербатов и екипът му се насочиха към входа за зала 3, но той бе заключен. Те бяха поканили и нотариус, който малко след 10:30 постанови, че вратата е заключена и конгрес не се провежда. "Аз съм тук да констатирам фактите, дали се провежда конгрес и ще констатирам само това", каза нотариусът, която е била поканена от адвокатите на екипа на Бербатов.

"Не е отключено, не можем да влезем, нотариусът го постанови. Ще видим дали някой от БФС ще се появи, ако не се появи, вие клубовете ще решите какво може да се направи", заяви Бербатов, след което насочи клубовете към друга зала.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна