Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Стандард енд Пуърс" спря услугите за свои клиенти от Русия и Беларус, които са обект на санкции

Агенцията "Стандард енд Пуърс" (S&P Global) спря услугите на всички си продукти за клиентите в Русия и Беларус, които са обект на западни санкции, се посочва в изявление на агенцията за кредитен рейтинг, предаде Ройтерс.

S&P Global заяви, че в светлината на неотдавнашните санкции "прекратяваме предоставянето на всички наши продукти и услуги на клиенти с ограничен достъп, като решението влиза в сила незабавно, включително предоставянето на потока от данни, услуги, продукти или приложения и всякаква поддръжка или обучение във връзка с това".

Потокът от данни е механизъм за доставяне на потоци от данни от сървър към клиент автоматично или при поискване.

"Затова молим всички наши дистрибутори и партньори да преустановят доставката/предоставянето на всякакви продукти и услуги на S&P Global Market Intelligence за клиенти с ограничен достъп".

Рейтинговата агенция обяви спирането на търговските си операции в Русия на 9 март, напомня Ройтерс.

Решението на "Стандард енд Пуърс" е факт, след като по-рано този месец Европейският съюз забрани на водещите агенции за кредитен рейтинг да оценяват държавния дълг на Русия и на руските компании, както и наложи забрана на предоставянето на рейтингови услуги на руски клиенти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени