Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът „Бягство“ с премиера по кината от 11 май

Снежана Макавеева, Александър Кендеров и Диана Димитрова във филма "Бягство" на Виктор Божинов
Снимка: Източник: ГАЛА ФИЛМ

Третият филм на режисьора Виктор Божинов тръгва по кината в цялата страна от 11 май, предаде БТА. „Бягство“ е трилър, който разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими.

"Търсим нови таланти и им даваме път. Изключително приятно беше да се срещна с Алекс (Александър Кендеров - б.р.) в голям проект и си мислех, че изборът ще е труден, а той се оказа доста лесен. Много съм благодарен на всички актьори и колеги. Подходиха с чисто сърце. Те не знаеха сценария и нямаха идея какво следва, което е сериозно предизвикателство", разказва режисьорът.

"Чамла е едно от сърцата на България и именно там на 7 май ще организираме най-високата прожекция у нас. Историята  на филма е изключително актуална в този момент, в който живеем. Героите са млади, но темите касаят както децата така и техните родители“, допълва Виктор Божинов.

В "Бягство" участват Александър Кендеров, Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев и Венцислав Сариев.

Сценарият е на Деляна Манева. Оператор е Антон Бакарски. Художник на костюмите е Мина Кайе, композитор - Петър Дундаков и специалното участие на Лиса Джерард, звукорежисьор – Михаил Дичев. Режисьор на монтажа е Нина Алтъпармакова. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!