Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората на ръководни длъжности в Холивуд запазиха мълчание за инцидента с Уил Смит

Уил Смит изнася реч на церемонията за наградите "Оскар"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ден след като суперзвездата Уил Смит зашлеви комика Крис Рок на сцената на церемонията за наградите "Оскар", хората на ръководни длъжности в Холивуд запазиха мълчание, макар и знаменитости да го критикуваха в социалните мрежи, предаде Ройтерс. 

Липсата на реакция свидетелства за голямата популярност на Уил Смит в Холивуд и магнетизма му в киносалоните, информира БТА.

В понеделник Академията за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите и има 9900 членове, порица агресията и заяви, че разглежда официално случая и "ще обмисли по-нататъшни действия". Сред тях е възможно отменяне на наградата му "Оскар" или изключването му от Академията. Такъв е нейният стандартен кодекс на поведение.

Но Холивуд надали ще се откаже от 53-годишния Уил Смит, който е една от най-доходоносните звезди. 

"Сегашното поведение на студиата, струва ми се, е сякаш искат всичко това да отмине, сякаш не се е случвало" - каза вътрешен източник. 

Друг човек на ръководна длъжност мисли, че скандалът ще отмине. "Той е талантлив човек на върха . . . това ще е преходно, дори краткосрочно". 

Смит се извини на Рок в социалните мрежи.

Уил Смит изпълняваше главна роля в доходоносни филми като "Лоши момчета", "Денят на независимостта", "Мъже в черно". Филмите му донесоха повече от 9 милиарда щатски долара по цял свят. Той стана известен със сериала "Принцът от Бел Еър" през 90-те години на миналия век. Преди това беше музикант. Уил Смит е и успешен продуцент. 

Актьорът  сега се снима в два високобюджетни филма на Епъл ТВ+ и Нетфликс - "Еманципация" - екшън трилър, разказващ историята на роб от Конфедерацията и продължение на "Ярко". Компанията "Уолт Дисни" обяви през февруари, че ще изпрати Смит до двата края на света за филма на "Нешънъл джиографик" "От полюс до полюс" за своята стрийминг канал Дисни +.

Нетфликс, Дисни и Епъл не са отговорили на запитванията за коментар. 

Уил Смит е и съосновател на  фирмата за рисков капитал Dreamers VC, която е инвестирала в дълъг списък от стартъпи. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна