Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перу зае петото място в зона Южна Америка

Джанлука Лападула (вляво) откри резултата за Перу в Лима.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Перу победи Парагвай като домакин с 2:0 и си осигури петото място в класирането в квалификациите в зона Южна Америка за световното първенство в Катар в края на годината. Перу ще играе срещу победителя от двубоя между Обединените арабски емирства и Австралия за място на Мондиал 2022.

Джанлука Лападула в 5-ата минута и Виктор Йотун в 42-ата осигуриха успеха за отбора на селекционера Гарека, който събра 24 точки, с една повече от шестия Колумбия.

Бразилия, Аржентина, Уругвай и Еквадор вече си бяха осигурили визи за световния шампионат.

Бразилците записаха успех като гости на Боливия с 4:0. Попаденията отбелязаха Лукас Пакета в 24-ата минута, Ричарлисон в 45-ата, Бруно Гимараеш в 66-ата и отново Ричарлисон в първата минута на добавеното време на срещата. 

С 45 спечелени точки тимът на Бразилия подобри рекорда на Аржентина от 43 точки при класирането на Мондиал 2022 и се очаква да оглави ранглистата на ФИФА при следващото й издание. От ФИФА настояват Бразилия и Аржентина да изиграят прекратения си мач от септември миналата година, като двата състава преговарят за среща през юни.

Аржентина направи 1:1 при гостуването си на Еквадор. Хулиан Авларес изведе аржентинците напред в 24-ата минута, а Енер Валенсия се разписа в третата минута на добавеното време. В 93-ата той първо пропусна дузпата, която получи правото да изпълни, но впоследствие се реваншира с точен изстрел за крайното 1:1.

В другите две срещи от вторник вечер Чили загуби от Уругвай с 0:2, а Венецуела отстъпи у дома пред Колумбия с 0:1. Чилийците ще пропуснат второ поредно световно първенство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна