Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 супержени разказват истории за успеха и (не)съвършенството

Сред специалните постижения на дамите с призове She’s the ONE на Dir.bg са олимпийски медал, новаторство в изкуството и докосване до тайните на душата 8 жени, които не спират да ни вълнуват с постиженията и таланта си получиха призовете на най-големия български интернет портал Dir.bg. Те бяха връчени на изискан коктейл в галерия VIVACOM Art Hall Oborishte 5.

Дамите са тясно свързани в едно: герои са на съвремието ни, чийто личен пример заслужава още една трибуна, от която да заблести.Те покоряват театрални и други сцени, побеждават противницив бой буквално и метафорично, лекуват души, вълнуват умове и сетива с изкуство и думи, борят се за каузи, някои от тях притежават и суперсилите на майки и са в помощ дори на лекарите. 

Иван Брайков - Оперативен директор на Дир бг

Специалното събитие събра на една сцена актрисата Maрия Каварджикова, писателката с най-четените романи в последните години Мария Лалева, един от най-разпознаваемите издатели Жаклин Вагенщайн, психотерапевтът Мадлен Алгафари, олимпийският шампион по карате сред жените Ивет Горанова, основателят на първата стрийминг платформа за визуално и сценично изкуство у нас 7Arts.bg Адрияна Петкова, емблемата на борбата срещу домашното насилие Цветелина Цекова и гуруто на майките и лекарски асистент Ася Демирева.

Владимир Ампов - Графа

 Специалната изненада за дамите на церемонията беше музиката на Владимир Ампов – Графа, който поздрави тях и гостите на събитието, което се проведе в последните дни на женския месец. 

Ренета Веселинова

Посветената на постиженията и пътя към успеха онлайн поредицата на Dir.bg през този месец  включва специални фотосесии и откровени интервюта на осемте дами. Четвъртото издание на Shes The ONE ги предизвика с мотото (НЕ) Съвършените, за да говорят открито за своите типично женски сила и слабости, за живота, успеха, целта, несъвършенството, големите изпитания, след които излизаме още по-силни.

През 2019 година информационният портал Dir.bg стартира традицията да дава сцена на лидери на мнение от различни сфери, които са пример за успех, справяне с живота и активна дейност в обществото. Събитията She’s The ONE през март 2019 и He’s The MAN през ноември същата година поставиха началото откровените разговори с най-успешните хора в България, които споделят личните си истории и научените житейски уроци по своя път към успеха.

Мария Лалева, Адриана Петкова, Ивет Горанова, Цветелина Цекова, Жаклин Вагенщайн

Ето само част от откровенията на 8-те дами в тазгодишното издание на She’s The ONE:

"В този виртуален свят ти казват, че трябва да си 1,80 см висок, да тежиш 46 кг, коремът да ти е вдлъбнат...Ако си жена, да носиш 34-36 размер…Това продължава общо взето, докато работи оня неотменим инстинкт за възпроизвеждане. Докато надделява физическото и комерса. Когато се отдръпнеш от социума, външният вид няма кой знае какво значение“.

Мария Лалева

"Всеки човек трябва да има една цел! Не можеш да живееш без някаква цел, няма значение дали е малка или голяма. Важното е нещо да те води напред, да го следваш и сутрин, когато станеш, да знаеш защо си се

"Ако това кара хората да се чувстват отворени към мен и има спомага за това да споделят с мен и да им бъда опора – приемам го. Защото аз жертва съм била. Моята мисия е да помогна на всички онези жени, които в момента са жертви, да станат бивши жертви.“

Цветелина Цекова

  Цветелина Цекова

„Истината е основа на живота. Там, където няма истина, няма стабилност. Рано или късно битието ти тръгва по грешния път и неправилния начин. Научих се да не драматизирам живота, а да го обичам. Но без истина човек не може да гради вселените около себе си.“

  Адрияна Петкова

"Животът може да се случи на всеки. Здравето не ни е по ЕГН, цитирам приятелка журналист. Разводът може да се случи на всеки. Шамарите може ударят всеки. Да имаш дете с проблеми може да се случи на всеки. Да загубиш родители може да се случи на всеки. И когато ние го крием, по стара българска традиция, и го затваряме в себе си, все едно го слагаме в ковчега „Това не се случва“.

Ася Демирева

"Щастието е мимолетно състояние на духа, което позволява на човека да се абстрахира от своята изконна обреченост. За мен то е повече философско понятие, обвързано с неща извън нас, които ни надхвърлят и често не разбираме – упованието, любовта, изкуството, природата, Вселената. А удовлетворението е нещо, което постигаш с труд".

Жаклин Вагенщайн

  Жаклин Вагенщайн

"Тъгата е прекрасно чувство. Тя ни прави хора. Страхове, разбира се, нахлуват всякакви. Когато на 300 км. от нас има война, всички дребни страхове от "мирното“ ежедневие избледняват.“

Мария Каварджикова

Интервютата може да намерите на страницата на Dir.bg и #URBN!

She’s The ONE

В събитията, посветени на най-забележителните дами през 2019 и 2020 година имахме честа да приветстваме големите и незабравими актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова. Редом с техните истории чухме и тези на сценариста Ваня Николова, актрисата Биляна Петринска, психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова, собственика на Ivet Fashion Ивет Григорова, повелителката на керамиката Екатерина Лашова, човека-кауза Аделина Банакиева, основателя на фондация  "Диви животни“ Любомила Кривошиева, дрифт пилота Ива Русинова, слънечовото лице на предиобедния ефир Десислава Стоянова, неонатолога д-р Кристина Чачева, покорилата Еверест Петя Колчева, писателката Здравка Евтимова, създателя на списание EVA - Биляна Савова и председателя на Българския фонд за жените Надежда Дерменджиева.

През 2021 година онлайн изданието на Shes The ONE  ни срещна с абсолютната „Тя“ Стефания Колева, Бялата лястовица Мария Силвестър, Спасяващата животи преди да са се родили д-р Марина Михова, Жената-Шива Жасин Маджид, Голямата Таня Богомилова и Мастър Шеф Мария Жекова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна