Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инфантино предложи "Олимпико" да бъде наречен на Паоло Роси

Паоло Роси получава "Златната топка" през май 1983 г. преди мача Ювентус - Интер.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи интересно предложение по време на събитие във Флоренция в памет на бившият ръководител на УЕФА Артемио Франки. В своята реч ръководителят на световния футбол предложи стадион "Олимпико" в Рим да носи името на легендата Паоло Роси.

"Няма друг италианец, който да е направил повече за спорта и за Италия в труден момент от Роси. От месеци се опитвам да разбера кой трябва да го реши това нещо и не успявам. Виждам, че всички ръководители са тук, в "Палацо Векио", помогнете да се преименува стадиона. Смятам, че Паоло Роси го заслужава", каза Инфантино. 

Първоначално предложението дойде от президента на Италианската федерация Гравина през миналия ноември, а в края на декември Камерата на депутатите го одобри с 387 гласа "за".

Роси почина на 9 декември 2020 година. Нападателят стана голмайстор на световното първенство през 1982-а, когато Италия стана световен шампион. В края на същата година Паоло Роси спечели и "Златната топка". Той е юноша на Ланероси Виченца, но направи кариера с екипа на Ювентус и игра един сезон за Милан.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна