Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) с важна победа в битката за оцеляване

Владимир Семерджиев вкара втория и много важен гол за Локомотив срещу Царско село и показа, че има място в титулярния състав
Снимка: sportal.bg

Локомотив София победи Царско село с 2:1 на националния стадион „Васил Левски“ в битка на дъното в 25-ия кръг на efbet Лига. Домакините поведоха в резултата в 15-ата минута, когато Октавио реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Хадим Ндиае срещу Симеон Славчев. "Железничарите" удвоиха аванса си в 71-ата минута с гол на Владимир Семерджиев, който се възползва от добро подаване на Селсо Рапосо и с прецизен изстрел матира Ндиае.
Този резултат не променя класирането на двата тима, но доближава Локомотив до спасението, след като "червено-черните" вече са с 25 точки на 12-ото място. Царско село остава на последната позиция с 13. В следващия кръг от първенството, който е и последен от редовния сезон Локомотив София гостува в Пловдив на Ботев, докато Царско село посреща Пирин.

В 13-ата минута Локомотив София получи дузпа след дълго преразглеждане с ВАР за нарушение на вратаря Хадим Ндиае срещу Симеон Славчев. Дузпата бе изпълнена от Октавио в 15-ата минута, като бразилецът успя да реализира с мощен удар.
В 17-ата минута Царско село проведе опасна атака. Топката достигна до Жереми Петрис получи топката на границата на наказателното поле и стреля към далечния ъгъл, но топката излезе в аут.

Локомотив София започна активно втората част. В 50-ата минута "железничарите" достигнаха до второ попадение, след като Селсо Рапосо се включи опасно, комбинира с Димитър Митков, който намери Октавио, а бразилецът на празна врата прати топката в мрежата. Попадението бе отменено заради засада на Митков.
В 61-ата минута Царско село опита да се в върне мача, като Реди Каса пробва късмета си от далечна дистанция, но ударът му бе блокиран и излезе в ъглов удар, от който не последва нищо.
Локо София удвои преднината си в 71-ата минута. Селсо Рапосо пое топката на крилото, навлезе навътре към наказателното поле, комбинира с Владимир Семерджиев, който с прецизен удар в далечния ъгъл вкара за 2:0.
Четвърт час по-късно Царско село успя да върне интругата в мача. "Царете" се възползваха от грешка при изнасянето на домакините и две от резервите Фелипе Ронкети и Венцислав Христов взаимодействаха добре, като българският нападател се разписа с хубав удар във вратата на Александър Любенов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна