Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кириос на четвъртфинал в Хюстън

Ник Кириос
Снимка: Fayez Sarofim & Co US Men's Clay Court Championship

Австралиецът Ник Кириос се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Хюстън, щата Тексас, от категория АТР 250..

Участващият с "уайлд кард" Кириос, който играе в състезание от Тура на АТР на червени кортове за първи път от средата на май 2019 година, елиминира във втория кръг представителя на домакините Томи Пол с 6:4, 6:2 за 70 минути.  

Австралиецът пласира 10 аса и спечели 88 процента от точките при вкаран първи сервис, като спаси всичките шест възможности за пробив на съперника.

"Той е много добър играч, млад е и вече нееднократно е показвал какво може и кого може да победи. Знаех, че трябва да сервирам добре и смятам, че го направих. Мисля, че изиграх един от най-силните си мачове на клей през кариерата ми. Доволен съм от представянето си", каза Кириос след победата си над шампиона от юношеския "Ролан Гарос" за 2015 година Пол.

Следващият съперник на австралиеца ще бъде друг американец - Майкъл Мо.

Мо, който влезе в основната схема като "щастлив губещ" от квалификациите на мястото на отказалия се заради проблем със зъбите водач Каспер Рууд (Норвегия), надделя над сънародника си Сам Куери с 6:2, 6:4 за 75 минути.
     
Така срещу Кириос той ще се опита да достигне до първия си полуфинал в Тура. 

Поставеният под номер 3 Райли Опелка (САЩ) пласира 15 аса и елиминира квалификанта Майкъл Крюгер също от САЩ с 3:6, 6:2, 6:4.

Опелка ще играе на четвъртфиналите срещу друг квалификант Хайс Брауер (Нидерландия), който продължи впечатляващото си представяне при дебюта си в основна схема на състезание на АТР с успех във втория кръг над участващия с "уайлд кард" американец Джей Джей Уулф с 6:1, 6:1.

Любопитното е, че 26-годишният левичар Брауъер, който е 361-и в световната ранглиста в момента, е роден именно в Хюстън.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна