Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томаш подписа с Локомотив (Пд)

Александър Томаш по време на пресконференцията.
Снимка: ПФк Локомотив-Пловдив

Александър Томаш беше официално представен за нов старши треньор на Локомотив (Пловдив). Бившият наставник на Берое заменя на поста Александър Тунчев, който подаде оставка след поражението от ЦСКА 1948 с 0:4 като гост.

„До подписване се стигна след една седмица с разговори. Разговарях с двама представители на клуба, говорихме надълго и нашироко, два-три дена преди мача с ЦСКА. Много лесно се разбрахме, защото моите амбиции са клубът да просперира и да вървим заедно нагоре. Знам, че няма да е лесно, защото за последните 15 години Локомотив стана шампион, вдигна две купи, едно второ място. Не се притеснявам, с екипа ми знаем, че ще е трудно, изцяло сме отдадени на каузата Локомотив“, започна той.

Томаш обяви, че целта е отборът да се превърне в средноевропейски тим в дългосрочен план. „Целите са, както казах, Локомотив стигна едно доста добро ниво – казах го и на ръководството „Не бързайте, нормално е да има сривове“. Целта е Локомотив постепенно и в дългосрочен план да стане средноевропейски отбор. Човек, когато бърза, бавно стига“.

„Аз съм романтичен треньор. Естествено, че ще се съобразя в момента с това, с което разполагам като играчи и няма да правя големи промени. Предпочитам отборът ми да притежава топката, когато я губи да я отнема бързо – да бъдем водещи на терена. Разбира се, всичко зависи и от противника, но искам в 90% от времето да бъдем доминиращият отбор. Мисля, че има добри футболисти“, каза още новият треньор на „смърфовете“.

Томаш ще дебютира официално начело на тима в събота срещу 10-ия в класирането, който ще бъде определен тази вечер след мача между Царско село и Пирин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна