Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов отстъпи на Вердаско в Мадрид

Димитър Кузманов
Снимка: Bengaluru Open

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на старта на чалънджъра на клей в Мадрид, който е от категория 80.

Той отстъпи на четвъртия поставен испански ветеран Фернандо Вердаско с 3:6, 4:6 след час и 22 минути игра

Кузманов допусна пробив в откриващия гейм. След това бившият №7 в света направи още един брейк за 4:1, но веднага след това българинът върна единия пробив. В деветия гейм 28-годишният пловдивчанин сервираше за оставане в частта, но се стигне до 0:40. Мико отрази трите сетбола със смела игра и добри първи сервиси, а след това и още един с първия си ас в мача. При петия всичко свърши, когато изпрати топката от форхенд в мрежата.

Вторият сет беше равностоен. За съжаление Кузманов допусна да бъде пробит за 3:5, след като изкара волето си в аут. Веднага след това носителят на седем титли от АТР Тур Вердаско сервираше за място във втория кръг. Българинът не трепна и успя да направи рибрейк след форхенд в мрежата на левичаря. В следващия гейм обаче 38-годишният мадридчанин стигна до два мачбола при сервис на Мико и реализира първия.

Българинът вкара 65 процента първи сервис и спечели 51 процента от точките при разиграването му. Той стигна до седем точки за пробив, от които реализира две, а допусна пет брейка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна