Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИФА създаде собствена стрийминг платформа

ФИФА се дигитализира.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международната футболна федерация (ФИФА) обяви създаването на своя собствена дигитална платформа, която ще предлага лайв стрийминг на хиляди футболни мачове, както и на архивни кадри от световното първенство и библиотека на други материали в разнообразие от езици.

Платформата, наречена FIFA+, ще покаже над 40 000 мача през 2022 година, включително 11 000 срещи при жените, споделиха от Международната централа. „От създаването, 1400 мача ще бъдат излъчвани на живо месечно на FIFA+, като ще се покачват стремглаво“, обявиха от ФИФА. На феновете ще бъде предоставен целият архив от мачове на световните първенства за мъже и жени „общо наброявайки над 2000 часа“.

Платформата ще включва и статистики, токшоута и документални поредици, включително 90-минутен документален филм за бившата бразилска звезда Роналдиньо. Решението на ФИФА да създаде своя собствена стрийминг услуга идва с утвърдените платформи като Netflix и Amazon Prime, които вече инвестират сериозно в съдържание, свързано със спорт.

Европейската футболна централа (УЕФА) откри своя собствена стрийминг платформа – UEFA.TV, през 2019. Тя предлага архивни кадри, както и репортажи от мачове, най-вече от женски турнири и надпреварите при юноши.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени