Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) - Черно море пряко по "Хоризонт"

Азрудин Валентич
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ботев Пловдив приема състава на Черно море в мач от 27-ия кръг на първата осмица от футболното ни първенство. Срещата е от 19 и 30 часа в Пловдив и ще бъде предаване пряко по програма Хоризонт и радио Пловдив на Българското национално радио. Този мач се очертава да бъде ключов сблъсък в битката за третото място, а победителят тази вечер ще вземе сериозно предимство пред един от големите си конкуренти.
В момента Ботев държи заветната трета позиция. Пловдивчани обаче имат само точка повече от своя съперник. Това ни дава основания да очакваме изключително интересен сблъсък в Коматево.
В редовния сезон Черно море спечели и двата сблъсъка с по 2:0. Така че варненци ще имат предимство, ако в края на сезона двата тима се окажат с равни точки. Затова за Ботев е още по-важно да спечели днешния мач, за да може да се откъсне на 4 точки пред днешния си съперник и да намали шанса това да се случи.
Черно море е един от най-неудобните съперници за пловдивчани в последните години. "Жълто-черните" нямат победа над варненци в последните 6 сблъсъка помежду им (4 победи и 2 равенства в полза за Черно море). Сега в Ботев се надяват да сложат край на тази негативна серия.
Добрата новина за домакините е, че нямат кадрови проблеми преди мача и треньорът Азрудин Валентич ще може да пусне оптимален състав. Очаква се той да изведе на терена Аргилашки на вратата и триото Пунчец, Супрайен и Генев в защита. Ето'о и Конате ще бъдат на крилата, а в средата на терена ще си партнират Рабей и Мертенс. Току и Неделев ще бъдат двамата атакуващи полузащитници, които ще действат зад изнесения в предни позиции Брахими.
Черно море е в доста по-неизгодна позиция. Илиан Илиев има куп проблеми с окомплектоването на състава. Сердюк е наказан за този мач, а Панов, Панайотов и Каспаравичус са контузени. Така единайсеторката вероятно ще е съставена от Дюлгеров под рамката и Попов, Атанасов, Дробаров и Дичев в защита. Димов и Велев ще са опорните халфове, а Гарсия ще действа като плеймейкър. Василев и Вилела ще бъдат на крилата, а Курьор ще застане на върха на атаката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна