Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адриана Обретенова: Никога не ми е било важно какво имам, а какво ми се случва

Днес гост в рубриката ни е Адриана Обретенова/Flipflop Nonstop/- запален пътешественик и фотограф. Ето какво сподели тя специално за сайта на БНР:

Казвам се Адриана и съм пътешественик със 102 обиколени страни зад гърба ми. Днес си купих билет за 103-тата и гледам още по-напред към следващите. Щастливо пиша третата ми книга за Африка и спомените нахлуват в главата ми. Надявам се да види бял свят до края на годината.Адриана Обретенова

Отдавна съм осъзнала колко ограничено е времето ми в този живот. Затова бързам. Живея, за да пътувам. Живея за мечтите си. Не чакам да се сбъднат. Хуквам през глава и ги сбъдвам една след друга.

Рискувам непрекъснато. Иначе няма как да ми се случат стотици неочаквани неща. Те идват, когато не живееш по ничии правила, нито дори по своите, защото нямаш такива. Опитвам се да изживея моментите ми най–пълноценно и с много емоции. Смея се гръмко. Плача често, веселя се като за последно и харча всеки спечелен лев за пътуване.



Никога не ми е било важно какво имам, а какво ми се случва. Не съм привързана към вещи, а към спомени.

Пътувам сама и без резервации за хотели месеци наред. Срещам се с интересни хора - авантюристи като мен - безразсъдни, интелигентни, самонадеяни.



Няколко пъти съм била на косъм от смъртта и те не са ме спрели да преследвам мечтите си. Не съм позволила да се превърнат в страхове и да ми издигнат бариери.

Не си представям момента, в който ще спра да пътувам. Всъщност, представям си го, но тогава ще бъда на друго място. Понеже от там никой не се е върнал, нямам представа какво е. Но докато съм тук и здрава, ще живея по начина, който ме прави щастлива...

https://www.facebook.com/adriana.obretenova

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна