Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МУ-София с нова творческа зала за студенти и преподаватели

Снимка: МУ София

Нова творческа зала за работа по проекти за студентите и преподавателите на Медицински университет - София откриха на столицата Йорданка Фандъкова, ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков и Хишам Сабри – генерален мениджър на биотехнологична фармацевтична компания.

Модерното пространство се намира в сградата на Централна медицинска библиотека и ще даде възможност за провеждане на отворени срещи, дискусии, работа по научни проекти и представяния на нови книги в приятна и мотивираща обстановка.

Част от дарeнието на компанията са и 90 електронни книги от световно признати автори и издателства в различни сфери на медицината, фармацията и здравните грижи. Книгите вече се използват през глобална онлайн платформа, до която библиотеката получава достъп за първи път.

Акад. Лъчезар Трайков

В приветствието си ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков заяви, че такива проекти ще мотивират още повече младите хора да се развиват в медицинската наука, ще допринесат за повишаване на удовлетворението им от обучението в Медицински университет - София. Той връчи сертификат за дарение на Хишам Сабри.

Директорът на библиотеката Людмила Томова сподели, че в залата вече е представена първата изложба от фотографии „Етюди в сиво“ – дебют на служителя в Централна медицинска библиотека Михаил Михайлов, която показва красотата през черно-бял обектив.

По думите на Хишам Сабри инвестициите в наука и образование днес ще осигурят това, от което пациентите ще се нуждаят в бъдеще.

Хишам Сабри, Йорданка Фандъкова и акад. Лъчезар Трайков (от ляво на дясно)

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че науката и медицината изискват екипна работа, която може да бъде осъществена в новооткритата зала.

Сред официалните гости бяха представители на Медицински университет – София, посолството на Швейцария у нас, браншови и търговски организации.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна