Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голф турнир събира Барти, Гуардиола и Фелпс

Ашли Барти е умела и с голф клъб в ръце.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившата номер 1 в тениса при жените Ашли Барти ще се включи в демонстративна надпревара по голф в Съединените щати, съобщиха организаторите на турнира през юли, което подсили спекулациите, че тя може да смени спорта след изненадващото й отказване.

Трикратната шампионка в турнирите от Големия шлем шокира света на тениса, когато прекрати кариерата си през март, като 25-годишната австралийка не пожела да разкрие бъдещите си планове. 

Американският олимпийски шампион в плуването Майкъл Фелпс, мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола и боксовата легенда Оскар де ла Оя са сред известните имена, които ще участват заедно с Барти в турнира на игрище Либърти Нешънъл голф клъб в Ню Джърси. 28-те състезатели ще бъдат разпределени на Отбор САЩ, воден от голф легендата Фред Капълс и  Останалата част от света, воден от Ърни Елс. Американската надпревара е първата от сериите, като има планове да се провеждат издания в целия свят, включително и в родината на Барти – Австралия.

„Толкова съм развълнувана да бъда част от Icons Series и се надявам чрез участието ми в сериите да окуражим повече жени и момичета да участват в голф турнири по света. Това е уникална възможност да се забавляваш, да тестваш себе си и да се състезаваш срещу най-великите атлети в света в спорт, за който всички сме страстни“, коментира Барти, която е известна като талантлива голфърка и е печелила любителски турнири.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени