Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анчелоти дава почивка на Модрич срещу Осасуна

Карло Анчелоти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти заяви, че тимът е близо до титлата в Ла Лига този сезон, но настоя, че надпреварата не е приключила и отрече, че мисли за възможността отборът да си осигури трофея предсрочно.

Реал е лидер във временното класиране в първенството със 75 точки, на 15 пред Барселона и Севиля, а до края на сезона остават шест кръга.

„Вярно е, че сме близо до спечелването на шампионската титла, но все още имаме да изиграем няколко мача“, каза Карло Анчелоти на пресконференция преди гостуването на Осасуна в сряда вечер в среща от 33-ия кръг.

Наставникът разкри, че в този двубой ще даде почивка на Лука Модрид, а Каземиро също ще пропусне мача, но заради контузия. Карим Бензема, който има 15 гола в последните си 10 мача, ще играе.

„Когато играчът се чувства добре, няма нужда от почивка. Той не е уморен, няма контузия, така че няма причина да не е в състава“, обясни Карло Анчелоти.

„Имам прекалено много опит, за да се чувствам като шампион. Не всичко е приключила. Утре имаме голяма възможност да се доближим още повече до целта“, добави италианският специалист.

Реал може да стане шампион още този уикенд, ако резултатите на Барселона, Севиля и Атлетико Мадрид са благоприятни за лидера.

„Сметките, които правим са доста прости. Трябва да спечелим три точки срещу Осасуна, а след това три срещу Еспаньол, а по-нататък и три срещу Атлетико. Не съм математик, предпочитам историята“, коментира още Анчелоти.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна