Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Почистването е по-лесно от всякога с прахосмукачка робот

Снимка: unsplash.com

Преди появата на Roborock S7 беше немислимо да оставите почистващ робот с пълен резервоар вода да кръстосва необезпокоявано дома ви. Чисто новият модел на Xiaomi не само притежава технология, която му позволява да вакуумира и мие по едно и също време, но в също така да засича килими и да повдига пада с мопа си, за да не ги намокри. В интерес на истината, S7 е претърпял видими промени и в двете си направления, правейки го незаменим помощник в ежедневното почистване.

При вакуумиране роботът първо картографира дома ви, създавайки паралелно алгоритмичен план, чрез който да оползотвори най-качествено батерията си. Неговата основна гумена четка е единично усукана и поставена върху плаваща ос, която ѝ позволява да се движи възможно най-близко до земята. Тази функция помага на четката да се адаптира към различни видове повърхности – гладки, матирани, релефни, с фуги и прочие. Въпреки грубоватия си външен вид, четката е достатъчно гъвкава да улови и най-фините животински косъмчета. Обемът на контейнера за прах е 470 мл. В комбинация с 5200Ah батерия и 2500Pa сила на всмукване, роботът е способен да почисти големи апартаменти и помещения с обща площ до 300 кв.м.

Този и много други модели можете да намерите тук : Прахосмукачки роботи от Mobisector.com

S7 има не по-малко впечатляващ моп. Той използва технологията VibaRise, която му позволява да се справя със засъхнали петна, ползвайки нискочестотни вибрации. Интензитетът можете да настроите през приложението за телефон, като долната граница започва от 1650 пъти в минута и стига до 3000. Тази сила се равнява на 50Hz. От компанията производител съветват да намокрите микрофибърния моп, преди да го прикрепите към пада. Веднъж, щом стартирате функцията за мокро почистване, 300-милилитровият резервоар за вода ще започне да я разпределя равномерно. Силата на капкоподаването, подобно на вакуумирането, е също разделено на три степени. Достъпът до тях също се осъществява през приложението за телефон. Там ще откриете още виртуалната карта, съставена от S7, чрез която можете да задавате графици на почистване, зони с ограничен достъп и виртуални стени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна