Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха наградите за сътрудничество в бизнеса между гърци и турци в Кипър

Двуобщностите награди „Стелиос” бяха връчени за първи път през 2009 г.
Снимка: steliosfoundation.com.cy

Десет съвместни предприемачески екипа от кипърски гърци и кипърски турци спечелиха наградите за бизнес сътрудничество за 2022 г., които се връчват от благотворителната фондация на сър Стелиос Хаджи-Йоану.

58 смесени отбора, или общо 116 кипърски гръцки и кипърски турски бизнесмени, участваха в тазгодишния конкурс за единствените награди за съвместен бизнес между двете общности в разделения Кипър.

Оценените като най-успешни 10 партньорства са в различни сфери на дейност - отглеждане на маслини и производство на зехтин, производство на продукти от лавандула, търговия със санитарен фаянс и с изделия на традиционната кипърска бродерия, създаване на комуникационна бизнес платформа и други.

Победителите получиха общо 200 000 евро - по 20 000 евро на екип.

Според изискванията на конкурса компаниите включват поне по един кипърски гръцки и кипърски турски предприемач, имат оборот от най-малко 5000 евро годишно и развиват дейност в двете кипърски общности. Те трябва да допринасят финансови и икономически ползи за целия остров и по този начин да спомагат за мира в него.

Двуобщностите награди „Стелиос” бяха връчени за първи път през 2009 г. и досега предоставената чрез тях финансова помощ достига 4 млн. евро.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна