Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асоциацията на професионалните фотографи представя 20-годишнината на конкурса "БГ пресфото" с фотоизложба в Рим

Снимка: Лилия Йотова

Специална селекция на произведения на българските фоторепортери, участвали в последните 20 години на конкурса "БГ пресфото" тръгна с изложба в галерия „България“ в историческия център на италианската столица. Изложбата е представена от българската Асоциация на професионалните фотографи и Българския културен институт в Рим, със спонсорството на "Уникредит Булбанк" в рамките на конгреса на Федерацията на европейските професионални фотографи (FEP).


Фотосите проследяват политически и социални процеси в България, както и в горещите точки на света. Участниците в изложбата са български фоторепортери, публикували в печатни и Интернет медии през последните две десетилетия.


Изложбата откриха Лилия Йотова, председател на Асоциацията на професионалните фотографи, Жана Яковлева, директор на Българския културен институт в Рим, Олга Босева, куратор, и Евгени Димитров от УС на АПФ. Сред гостите на събитието бяха Вилем Ван Дер Вилес, президент на Нидерландските професионални фотографи, Жан Феликс Бернетел от френската фотографска организация FFPMI и Жоао Карлос от португалската фотографска организация CPPME.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна