Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъск вероятно ще стане изпълнителен директор на Twitter след финализиране на сделката

Илон Мъск, изпълнителен директор на "Тесла"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Илон Мъск вероятно ше поеме временно ролята на изпълнителния директор на Twitter Inc., след като сделката за поглъщането на социалната медия бъде финализирана, съобщи в четвъртък CNBC, позовавайки се на неназовани източници.

Мъск сключи сделка с Twitter, закупувайки компанията и превръщайки я в частна за $ 54,20 на акция, или на обща сума от 44 млрд. долара.

По-рано днес Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати (SEC) разкри, че ангажираните собствени капитали на Мъск в сделката са в размер на 27,25 млрд. долара.

SEC също така посочи, че саудитският милиардер принц Алуалид бин Талал ще запази дяловата си инвестиция в Twitter (34,95 млн. акции), след като Илон Мъск закупи компанията.

Документът на Комисията за ценни книжа и борси също така показа, че Мъск е получил писма за поети ангажименти за дялово участие от множество инвеститори, предвиждащи общо около 7,139 милиарда долара нови ангажименти за финансиране.

Акциите на Twitter поскъпват с близо 4% в началото на днешната търговия на Уолстрийт след новината, че Мъск ще поеме поне временно поста на изпълнителен директор на социалната медия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!