Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царско село унизи Пирин

Футболистите на Царско село разгромиха Пирин с 3:0

Отборът на Царско село разгроми с 3:0 състава на Пирин Благоевград в среща от 30-ия кръг на първа футболна лига - група на изпадащите. Пирин остава начело с 33 точки кръг, Локомотив (Сф) има 30, а Ботев (Вр) и Царско село са с по 24 точки.

Домакините от Царско село поведоха с 1:0 в 11-ата минута. Николай Бодуров сбърка с едно подаване и топката бе отнета от Валентино Пулиезе, който след това подаде на Венцислав Христов, а той с удар от дъгата на наказателното поле на Пирин вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Янко Георгиев.
Царско село удвои своята преднина в 19-ата минута, когато Реди Каса финтира Христофор Хубчев и центрира в наказателното поле на Пирин, където Вячеслав Велев изпусна Венцислав Христов, който се възползва от открилата му се възможност и вкара за втори път топката във вратата на Янко Георгиев.
Валентино Пулиезе центрира остро в 30-ата минута в наказателното поле на Пирин, Копола не успя да засече топката, но тя след това срещна десния стълб на вратата на Янко Георгиев.
Станислав Костов вкара гол в 59-ата минута, но попадението не бе зачетено. Венцислав Бенгюзов центрира от фал в наказателното поле на Царско село, а Станислав Костов бе изпуснат от Жереми Петрис и прати топката във вратата на Ндиае. Ситуацията бе разглеждана четири минути с ВАР и в крайна сметка бе преценено, че Костов е в положение на засада.
Съдията Владимир Вълков свири дузпа за Царско село в 68-ата минута. Реди Каса пусна добър пас към Жереми Петрис, който беше фаулиран в наказателното поле на Пирин от Николай Бодуров и съдиията Вълков посочи бялата точка.
Реди Каса реализира дузпата, правейки резултата 3:0. Каса прати топката под плонжа на Янко Георгиев в левия ъгъл на вратата на Пирин.
Венцислав Христов можеше да оформи своя хеттрик в 75-ата минута. Реди Каса подаде към Христов, който стреля, но Янко Георгиев се намеси и изби в корнер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна