Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Microsoft пуска три услуги за киберсигурност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Microsoft Corporation обяви, че пуска три услуги за киберсигурност, целящи да помогнат на потребителите да се предпазят от атаки от злонамерения софтуер рансъмуер (ransomware).

Услугите са Microsoft Defender Experts for Hunting, които ще струват $ 3 на лице на месец; Microsoft Defender Experts for XDR (разширено откриване и отговор), което ще струва $ 14 на лице на месец; и най-модерната услуга за сигурност Microsoft Security Services for Enterprise.

Съобщението дойде дни, че след като Microsoft заяви, че Русия е извършила над 200 кибератаки срещу Украйна от началото на военната си намеса в страната през февруари.

В края на април Microsoft съобщи, че Русия е извършила стотици кибератаки срещу Украйна от началото на военната си инвазия на 24 февруари.

Американският технологичен гигант заяви тогава, че шест подкрепяни от Москва хакерски групи са извършили най-малко 237 кибероперации срещу Украйна, като 40 от тях са маркирани като "разрушителни атаки", които са унищожили файлове, съдържащи се в системи, управлявани от украински организации. Около 40% от атаките са били насочени към критичната инфраструктура на Киев, се добавя още в информацията на Microsoft.

"Като се има предвид, че руските заплахи отразяват и увеличават военните действия, ние вярваме, че кибератаките ще продължат да ескалират с нарастването на конфликта", отбелязаха тогава експертът на Microsoft Том Бърт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени