Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 разгроми Арда, Стамен Белчев напуска

Алекс Колев (вляво) получава поздравления от съотборниците си от ЦСКА 1948, след като третия си гол във вратата на Арда

Отборът на ЦСКА 1948 разгроми състава на Арда с 5:1 в среща от 31-ия кръг на първа футболна лига - втора осмица. Домакините решиха всичко в своя полза само за 45 минути, когато вкараха пет гола във вратата на гостите от Кърджали. На три пъти бе точен Алекс Колев, а два пъти се разписа Ивайло Чочев. Тимът на Арда поведе в резултата още във втората минута. Светослав Ковачев стреля силно с левия крак от далечна дистанция в близкия ъгъл и с помощта на гредата на остави шансове на Даниел Наумов. Три минути по-късно домакините изравниха. Алекс Колев получи добра топка в наказателното поле и успя да я прокара покрай вратаря за 1:1.

В 14-ата минута ЦСКА 1948 успя да достигне до пълен обрат. Ивайло Чочев получи пас по въздуха от Георги Русев и с хубаво воле засече топката във вратата на гостите.

Четири минути по-късно домакините създадоха суматоха в наказателното поле на Арда. След рикошет топката попадна в краката на Георги Русев, който си я овладя добре и стреля, но слабо и право в ръцете на Луков. В 21-ата минута Алекс Колев отбеляза втория си гол в мача и направи резултата 3:1 за ЦСКА 1948. Алекс Колев оформи своя хеттрик в мача, след като в 26-ата минута бе изведен от Георги Русев и простреля неспасяемо Мартин Луков. 10 минути след това отново се разписа и Ивайло Чочев, вкарвайки за 5:1

Още преди почивката гостите трябваше да направи три смени. Две бяха по спортни причини и играта напуснаха Александър Георгиев и Иван Тилев, а Атанас Зехиров получи травма и трябваше да бъде заменен принудително.

ЦСКА 1948 продължи да е по-активният тим, като на два пъти домакините опитаха на два пъти да застрашат вратата на Луков с далечни удари. В 61-ата минута Алекс Колев бе изведен в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но прати топкат в аут.

След като за четвърт час темпото спадна, ЦСКА 1948 стигна до голова възможност след далечен удар на Галин Иванов.

След края на срещата стана ясно, че Стамен Белчев напуска Арда. "Поздравявам ЦСКА 1948 за победата. Извинявам се на нашите фенове за резултатите напоследък. Не се справихме в защита днес. Не се получи това, което бяхме планували. В края на краищата всички трябва да са готови, когато получат шанс. За съжаление има хора, които не оправдаха доверието. Настройката вече е за почивка. Всеки мач трябва да се изиграе по най-добрият начин, днес отново не се получи. Излизаме за добра игра срещу Берое, с което да се извиним на феновете. Надявам се повечето футболисти осъзнават в какво състояние са. Няма да бъда треньор през следващия сезон. Не се разбрахме с ръководството за нов договор. Мислех, че ще остана тук, но се раздляме. Очаквам предложения за работа. Арда разочарова в последните няколко мача. Преди това показахме добро лице, въпреки загубите“, каза Белчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна