Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое излъга Локо (Пд) в последните секунди

Алиун Фал вкара за Берое в последните секунди срещу Локомотив (Пд)

Отборът на Берое спечели с 1:0 срещу състава на Локомотив (Пд) в среща от 31-ия кръг на първа футболна лига - втора осмица. Единственият гол отбеляза Алиун Фал в 90-ата минута на срещата. С този успех един кръг преди края на сезона Берое събра 41 точки и заема седмото място в класирането, даващо право за участие в бараж за европейските клубни турнири. На осмата позиция е ЦСКА 1948 с 40 точки, Локомотив Пловдив е с 37, а Арда има 32. На 20 май Арда приема Берое, а Локомотив е домакин в Пловдив на ЦСКА 1948.

В 9-ата минута Стив Фуртадо можеше да стреля към вратата на Локомотив, но вместо това реши да се обърне и да извади топката назад към връхлитащия Серкан Юсеин. Халфът нанесе удар, но над вратата. В 12-ата минута Илко Пиргов се отчете със страхотна намеса. Вратарят на гостите излезе от вратата си до границата на наказателното поле, където пресече дълго подаване към Даниел Генов.

След това Симеон Мечев шутира от далечна дистанция. В 43-ата минута Александър Василев подаде към Лукас Салинас в наказателното поле. Бразилецът овладя, след което насочи удара си в близкия ъгъл на Генадий Ганев. Стражът на Берое беше застанал до гредата и блокира изстрела. 

Второто полувреме започна силно за заралии, които пропуснаха на два пъти да отбележат гол във вратата на Илко Пиргов. Първо Даниел Генов се разходи между защитниците на Локомотив, но ударът му изневери. Малко след това Давиде Мариани пробва да прехвърли стража на гостите, но не сполучи. В 52-ата минута Преслав Боруков стреля силно от далечна дистанция. Ганев внимаваше и улови топката. В 67-ата минута Юсеф надскочи всички след центриране от корнер. Той обаче прати удара си с глава над вратата. 

В 78-ата минута Георги Динков действа неразчетено в наказателното поле и подари топката на Христо Иванов. Младокът беше на метър от Генадий Ганев и шутира в тялото му, пропускайки най-чистия шанс за Локомотив до момента в мача. 

В 81-ата минута Милош Петрович качи топката на главата на Ивайло Димитров. Нападателят се пласира добре и нанесе силен удар с глава, кой за щастие на Ганев бе насочен право в ръцете му.

В 90-ата минута Берое най-сетне вкара гол, след като Алиун Фал с глава стреля неспасяемо във вратата на Илко Пиргов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна