Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха фенове на Айнтрахт в Севиля

Полицейските сили в Севиля предотвратили сериозен сблъсък между агитките.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима запалянковци на Айнтрахт (Франкфурт) са били арестува в Севиля във вторник вечер след нападение над фенове на Рейнджърс преди финала между двата отбора в турнира Лига Европа в сряда.

Няколко полицейски микробуса са били извикани около полунощ, за да неутрализират грозни сцени в центъра на испанския град, където били хвърлени бутилки, сигнални ракети и маси. Нямало сериозно пострадали, потвърдиха от полицията след изявление, въпреки че един от привържениците на Рейнджърс получил травма на главата.

„Събитията се случили около полунощ миналата вечер, когато имало огромен бой пред катедралата на Севиля. Членовете на полицейските екипи, които се намирали на "Пласа де Сан Франциско" трябвало да се намесят бързо, за да предотвратят инцидент, предизвикан от 200 привърженици на Айнтрахт, които атакували фенове на Рейнджърс“, се казва в съобщението на униформените.

След като видели пристигането на полицаи, феновете от Франкфурт се насочили към "Пасео Колон", биейки запалянковци на Рейнджърс, като се сблъскали с полицейски служители, които се опитвали да предотвратят евентуален ответен удар на шотландските привърженици“. 

Според предварителните изчисления, населението на Севиля ще се увеличи с една четвърт днес, тъй като огромни групи от привърженици се очаква да залеят града за финала на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. До 100 000 запалянковци на Рейнджърс и поне 60 000 на Франкфурт ще последват любимите си отбори в спора за трофея, което повдига и опасения относно сигурността на финала.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени