Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папазов се кандидатира за президент на БФБ

Константин Папазов
Снимка: БГНЕС

Собственикът и треньор на БК Левски София Константин Папазов ще се кандидатира за президент на федерацията по баскетбол. Това обяви самият той на пресконференция по повод изваждането на шампионите от полуфиналната серия с Балкан. Тити поясни, че се надява на подкрепа от останалите клубове в НБЛ по време на утрешната среща на Лигата.

"Изключително арогантна постъпка на хората от федерацията се превръща в катализатор за промяна. Доста обективни причини пречат на "Продължаваме промяната" да реализират своите идеи. Мен нищо няма да ме спре. Войната в Украйна едва ли може да повлияе с нещо върху българския баскетбол. Днес е денят на спасението на българския баскетбол", каза той още в началото, доста преди да обяви в прав текст, че смята да се бори за шефското кресло в централата.

По повод наказанието, той потвърди, че Левски ще си търси правата по съдебен път.

Тити Папазов говори повече от час, като засегна редица теми, върна се и на истории от миналото.

"Аз вчера осъзнах, колко съм улегнал и забравил истинската битка. Може би изненадващо и за моите играчи, бях готов да простя. Не Асен (Великов), а целият отбор обаче беше на категоричното мнение, че това е подигравка и унижение. Каквото и да се случва, накрая винаги аз съм отстъпвал.

От снощи се разби поредният мит в българския баскетбол. Трябваше да минат много години, за да се докаже, че българският баскетбол не се командва от Тити Папазов, а от Елеонора Рангелова. Тя мисли единствено и изцяло за своето присъствие на европейските терени, което си е заслужила явно", каза още той.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени