Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анисимова отстрани Осака в Париж

Ига Швьонтек записа 29-а поредна победа

Аманда Анисимова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставената под №27 на Откритото първенство на Франция по тенис Аманда Анисимова се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем в Париж.

Американката победи със 7:5, 6:4 бившата водачка в световната ранглиста Наоми Осака от Япония след час и половина игра. Тя я отстранява на втори пореден турнир от Четворката след успеха в Мелбърн през януари.

Двете си размениха по два пробива в първите шест гейма. 20-годишната етническа рускиня направи решителния брейк за 6:5 при четвъртата си възможност и след това затвори частта с гейм на нула.

Във втората Анисимова проби за 4:3, а в следващия гейм спаси три точки за рибрейк преди да затвърди. В заключителната игра тя поведе 40:0 и реализира третия си мачбол с печеливш удар от форхенд.

Аманда записа 27 печеливши удари при 29 непредизвикани грешки. Балансът на Осака беше 13-29.

Следващата съперничка на американката е квалификантката Дона Векич. Хърватката преодоля приятелката на Денис Шаповалов – Мириам Бьорклунд от Швеция, със 7:6, 6:2.

В друг двубой №32 Петра Квитова победи Анна Бондар от Унгария след 7:6(0), 6:1. Следващата съперничка на чешката левичарка е Дария Савил от Австралия, която беше категорична срещу квалификантката от Гърция Валентини Граматикоулу и спечели с 6:1, 6:2.

Ига Швьонтек записа 20 печеливши удари.

Световната номер едно Ига Швьонтек записа 29-ата си поредна победа. Водачката в схемата на „Ролан Гарос“ се наложи над квалификантката от Украйна с 6:2, 6:0 за само 56 минути игра. Двубоят завърши при спуснат заради дъжда покрив на централния корт "Филип Шатрие".

Полякинята завърши с 20 печеливши удари при 13 непредизвикани грешки. 



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна