Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Циципас оцеля в петсетов мач срещу Музети

Стефанос Циципас продължава в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финалистът на "Ролан Гарос "от миналата година Стефанос Циципас от Гърция оцеля в петсетов мач, след като губеше от италианския тенисист Лоренцо Музети с 0-2 части. 

Четвъртият поставен  всхемата обаче се наложи в крайна сметка с 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2 след 3 часа и 36 минути игра. Във втория кръг на турнира от Големия шлем поставеният под номер 4 в схемата Циципас ще се срещне с чеха Зденек Коларж, наложил се над французина Люка Пуй с 3:1 сета.

"Беше страхотен първи кръг. Ще продължа да работя здраво, за да се подобрявам и да изградя връзка с публиката тук", коментира след успеха на корт "Филип Шатрие" гъркът.

Музети си припомни добрите времена от миналата година, когато на осминафиналите на турнира поведе с 2-0 срещу Новак Джокович, но по-късно контузия го принуди да се оттегли.

Италианецът проби снощи в 11-ия гейм за 6:5, а след това затвори сета на своето подаване. Той стигна и до 4:0 във втория сет, който затвори при 6:4.

Лоренцо Музети беше на прага на сензацията.

Циципас отговори с 3:0 в третия сет, който той спечели с 6:2. Нататък пълният обрат вече бе въпрос единствено на врем, след като италианският тенисист видимо бе изтощен физически. Така Стефанос Циципас продължава напред, като в неговия поток не са нито защитаващият титлата си Новак Джокович, нито рекордьорът по титли в Париж Рафаел Надал.

Френският ветеран Жил Симон, който вече обяви края на кариерата си след турнира, ще се раздели с френската публика подобаващо, след като елиминира поставения под номер 18 в турнира Пабло Кареньо-Буста с 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 6:4 за близо 4 часа игра. И двамата успяха да постигнат по 9 пробива в мача, но Жил Симон успя да направи по-малко непредизвикани грешки, което се оказа решаващо за успеха му.

Италианецът Яник Синер се наложи без проблеми над американеца Бьорн Фратанджело с 6:3, 6:2, 6:3 за 1:50 часа. В следващия кръг той ще играе срещу испанеца Роберто Карбеяс Баена, който победи германеца Оскар Оте със 7:6 (5), 6:1, 3:6, 2:6, 6:3. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна