Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончич поведе Далас за първи успех срещу Голдън Стейт

Лука Дончич пробива към коша на Голдън Стейт.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Далас постигна първа победа във финала на Западната конференция на НБА, след като се наложи у дома над Голдън Стейт със 119:109. Въпреки това обаче Маверикс изостава в общия сблъсък с 1-3 успеха, като на съперника му трябва само още един успех, за да продължи напред.

Лидерът на Далас Лука Дончич вдъхнови тима за победата, като само една асистенция го лиши от това да завърши мача с трипъл-дабъл. Словенецът остана на косъм от "трипъл-дабъл", като отбеляза 30 точки, спечели 14 борби и направи  9 завършващи подавания.

Реджи Бълок успя да вкара рекордните за него във финалите 6 стрелби от трите точки от общо 20 за Далас. Защитата на домакините успя да ограничи звездния тандем на Голдън Стейт Стивън Къри и Клей Томпсън, които вкараха общо 32 точки.

Далас имаше голямо предимство във втората и третата част на мача, които бяха отделени от повече от 20 минути пауза, след като покривът на залата "Американ Еърлайнс Сентър" прокапа заради поройния дъжд.

Далас успя да поведе с 29 точки, което се оказа достатъчно, въпреки финалния натиск на Голдън Стейт.

Фини-Смит завърши с 23 точки за Далас, Джейлън Брансън - с 15, а Макси Клебър - 13.

Къри бе най-резултатен за Уориърс с 20 точки и 8 асистенции. Джонатан Къминга вкара 17 точки за тима в края, Джордан Пуул завърши с 14.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени