Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево, температури до 31 градуса

Снимка: БГНЕС

Времето в петък ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност, сочи прогнозата на НИМХ.

След обяд главно над Североизточна България, Рило-Родопската област и западните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-северозапад.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 26 и 31 градуса, а в София около 28 градуса. Над Черноморието също ще е слънчево. Сутринта на отделни места ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд главно над северните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималните температури на въздуха ще са между 21 – 25 градуса. Водата започва постепенно да се затопля. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над Черноморието също ще е слънчево. Сутринта на отделни места ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд главно над северните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималните температури на въздуха ще са между 21 – 25 градуса. Водата започва постепенно да се затопля. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През почивните дни и в началото на новата седмица въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Сутрин ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в събота и неделя в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има повишена вероятност на отделни места явленията да са интензивни.

През повечето дни в по-голямата част от страната дневните тeмператури ще останат високи, около и над 30°. В събота вятърът ще е предимно слаб, от запад-югозапад. В неделя вятърът ще се ориентира от изток, по-късно от югоизток, в източната половина от страната ще се усили и ще бъде умерен, временно силен. В понеделник вятърът ще се смени със северозападен и ще отслабва. В средата на седмицата вероятността за валежи намалява, температурите слабо се повишават.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!