Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Едмънтън спечели серията срещу Калгари в НХЛ

Хокеистите на Едмънтън Ойлърс са на финал.
Снимка: Ройтерс

Конър Макдейвид се разписа в продължението и донесе победата на Едмънтън Ойлърс над Калгари Флеймс с 5:4 като гост в полуфиналите на Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Така петкратният шампион Едмънтън спечели серията с 4-1 успеха и се класира за финала в конференцията.

Зак Хайман записа гол и две асистенции, а Дарнел Нърс, Джеси Пулюярви и Евън Бушар също се разписаха за победата на Ойлърс. Майк Смит пък се отчете с 32 спасявания.

Тимът на Едмънтън ще се изправи срещу Колорадо или Сейнт Луис във финала на Запад на НХЛ и за първи път ще играе за титлата в конференцията он 2006 година насам. Колорадо води в серията със Сейнт Луис с 3:2 победи.

Каролина Хърикейнс надигра Ню Йорк Рейнджърс с 3:1 като домакин в петия мач от полуфиналната серия в Източната конференция на НХЛ и поведе с 3-2 победи.

Винсънт Трочек, Теуво Теравайнен и Андрей Свечников отбелязаха за домакините, а Мика Зибанеяд бе точен за Рейнджърс. Хърикейнс ще се класират за финала на Изток и ще се изправят срещу носителя на Купа „Стенли“ Тампа Бей, ако спечелят шестия мач от серията в Ню Йорк в събота.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени