Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранени полицаи и фенове след мач в Хага (видео)

Полицаите респектират фен на Ден Хааг, нахлул на терена.
Снимка: NOS.nl

Няколко души, включително служители на реда, бяха ранени при сблъсъци след футболен мач в Хага, съобщиха от нидерландската полиция.

Безредиците са започнали след плейофа реванш за влизане в Ередивизи между АДО Ден Хааг и Екселсиор (Ротердам), завършил 7:8 след дузпи. Разочаровани, че отборът им не успя да се класира за елита на футболното първенство, привържениците на клуба от Хага нахлуха на терена на стадион "Кар Джийнс".

"Намесата на специално подразделение позволи на играчите и съдиите да напуснат терена. Но започнаха сблъсъци между феновете и органите на реда, които продължиха след това и извън стадиона", заявиха от полицията.

До момента е известно, че са пострадали няколко души, сред които четирима служители на реда. На някои е оказана медицинска помощ на място, други са откарани в близката болница. Задържани са и няколко души. Полицията проверява кадрите от камерите и не изключва възможността да бъдат арестувани.

Ето видео от нахлуването на феновете на терена:


Екселсиор спечели мача след изпълнението на дузпи и ще играе в елита, въпреки че губеше с 0:2 на полувремето и с 2:3 в продълженията. 18 наказателни удара трябваше да определят победителя в драматичния двубой.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна