Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лука Дончич ще участва на Евробаскет

Лука Дончич (в бяло) ще играе много мачове за Словения това лято.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Плеймейкърът на Далас Маверикс Лука Дончич потвърди желанието си да играе за националния отбор по баскетбол на Словения това лято.

23-годишният гард, който е една от големите звезди на Националната баскетболна асоциация, изведе родината си до сензационно участие на полуфиналите на Олимпийските игри в Токио миналата година.

"Винаги съм казвал, че ако не съм контузен, ще играя за националния отбор. Мисля, че след 15 дни ще започна подготовка с тима, а след това ще участвам в световните квалификации. Трябва да се подготвим за Евробаскет, така че ще бъде напрегнато лято", каза Дончич.

На 30 юни в Любляна Словения приема Хърватия, а три дни по-късно гостува на Швеция в Стокхолм в последните два мача от първия кръг на световните квалификации. През август започва вторият етап на световните квалификации, а в началото на септември започва Евробаскет 2022. Словенците, които защитават титлата си от 2017 година, са в група в Кьолн заедно с домакина Германия, олимпийският вицешампион Франция, Литва, Босна и Херцеговина и Унгария.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна