Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кои са най-слушаните подкасти на БНР за май

Автор:
Снимка: pexels.com

Българското национално радио развива своето полезно и развлекателно аудио съдържание с нови и актуални теми. Вижте кои са най-слушаните епизоди от аудио поредиците на БНР за месец май 2022 година.

Най-слушаният епизод за отминалия месец е от аудиопоредицата за дигитален маркетинг и реклама "DGtech podcast". Финансовият консултант Стойне Василев отговаря на редица въпроси, сред които какво е отношението на българския бизнес към финансовата грамотност, защо и как стават популярни т.нар. криптоборси, мит ли е това, че цените на недвижимите имоти ще растат, докато "балонът не се спука":

DGtech podcast - Как да бъдете финансово грамотни в България (със Стойне Василев)

В условията на постоянно нарастващи цени и финансова несигурност, икономическият подкаст на БНР "На всяка цена" се опитва да предоставя експертни мнения и анализи на водещи специалисти. Главният икономист на "Уникредит Булбанк" Кристофор Павлов е гост в един от най-слушаните епизоди на подкаста, за да даде отговор на въпросите как ще се променят лихвите у нас и адекватни ли са подготвяните от правителството антиинфлационни мерки:

На всяка цена - Две години стагфлация

Енергийната тема е една от най-разискваните в момента. Последният епизод на подкаста "Следващият ден" ви отвежда именно в дебрите на енергетиката. Има ли опасност да спрат парното и топлата вода от топлофикациите, или пък да бъдат непоносимо скъпи? Трябва ли отсега да търсим алтернативи за домовете ни? И колко ще плащаме за бензина?

Следващият ден - Енергийната криза – исторически шанс или проблем


Бизнес поредицата "257 podcast" спечели ново отличие. Подкастът за личностно и кариерно развитие беше отличен за втора поредна година с PR Приз на Българско дружество за връзки с обществеността, отбелязвайки своя растеж и развитие в полза на аудиторията. По този повод двама са и гостите в един от най-слушаните епизоди за месец май. Телевизионните водещи Мария Константинова и Мирослав Димитров споделят своите истории за проявен кураж, уязвимост и решителност:

257 podcast - "Ключът към щастието не е ключ. Тирбушон е"

Новият здравен подкаст на БНР "В центъра на системата" разказва пациентски истории и търси отговор на въпросите на хората по различни казуси от здравната ни система. Чуйте последния епизод, в който д-р Николай Брънзалов и председателят на пациентските организации "Заедно с теб" Пенка Георгиева обясняват ще имат ли пациентите възможност да получат повече направления за преглед при специалисти и за изследвания и защо не трябва да отпада формата общопрактикуващи лекари у нас:

В центъра на системата - Лекари и организации са срещу премахването на общопрактикуващите лекари

Една от най-добрите български тенисистки Магдалена Малеева е гост в един от най-слушаните епизоди за месец май на подкаста за тенис на БНР "Начален удар". Тя разказва каква е философията на клуб Малееви и как му се отрази пандемията, както и как възприема войната и трябва ли да играят руските тенисисти:

Начален удар - Магдалена Малеева за Григор, войната, клубът, климатичните промени и бизнеса


По повод 24 май Българското национално радио посвети епизод от подкаста "Големите" на певеца на българското село – Елин Пелин. Слушайте откъде идва този псевдоним, на какво се дължи приятелството му с цар Борис III, кой и защо се опитва да убие писателя. Чуйте и гласа на самия Елин Пелин, който се съхранява в Златния фонд на БНР:

Големите - Елин Пелин - епизод 18

Поредицата радио-портрети на значими фигури от европейската история отново се нарежда сред най-слушаните за отминалия месец. Три от епизодите на "Великите европейци" са посветени на една от най-противоречивите личности на XX век – Карл Маркс:

Великите европейци – Карл Маркс – първа част

Великите европейци – Карл Маркс – втора част

Великите европейци – Карл Маркс – трета част


 Всички подкасти на БНР можете да слушате:

 binar.bg | Spotify | Soundcloud  | Google Podcasts  | Viber 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна