Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал обяви при какви условия ще играе на "Уимбълдън"

Рафаел Надал иска да играе и на "Уимбълдън"
Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал, който спечели за 14-и път Откритото първенство на Франция, заяви на пресконференцията след финала, че планира да играе на "Уимбълдън", но това ще се случи, ако тялото му позволи.

Испанецът завоюва 22-рата си титла от турнирите от "Големия шлем" след победа с 6:3, 6:3, 6:0 над норвежеца Каспер Рууд и така дублира успеха си от Откритото първенство на Австралия по-рано през годината. Надал обаче пропусна куп турнири между двете надпревари, лекувайки хронична контузия в ходилото, което породи спекулации, че той дори може да се откаже от тениса след днешната си победа.

"Ще участвам на Уимбълдън, ако тялото ми е готово. Уимбълдън е турнир, който не искам да пропусна", заяви 36-годишният испанец.

През следващата седмица Надал ще се подложи на лечение от контузията си и ще очаква резултатите от него. Той добави, че в последните две седмици е играл на инжекции и не иска да повтаря това упражнение и на най-известния турнир на трева.

"Уимбълдън е приоритет за мен, както е бил винаги. Ако мога да играя с противовъзпалителни, ще участвам. Но отново да си поставям инжекции с упойка, не искам да повтарям това. Да, може да се наложи да използвам инжекции, но не искам да разчитам изцяло на тях", каза още Надал.

Заради контузията си Надал пропусна цялата втора половина на миналия сезон, в това число "Уимбълдън", Откритото първенство на САЩ и Олимпийските игри в Токио. 

Турнирът "Уимбълдън" започва на 27 юни.


По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна