Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев претърпя операция на глезена

Александер Зверев от болничното легло.
Снимка: Личен архив

Третият в световната ранглиста на тенисистите Александер Зверев е претърпял операция на глезена вчера. Това съобщи германецът в социалните мрежи.
Зверев получи травмата във втория сет на полуфинала на "Ролан Гарос" срещу Рафаел Надал. Саша трябваше да напусне корта на патерици.
"Всички имаме собствен път в живота. Това е част от моят. Следващата седмица ще достигна до рекордния за мен номер 2 в света, но тази сутрин трябваше да се подложа на операция. След допълнителен преглед в Германия получихме потвърждение, че и трите странични връзки на десния ми глезен са разкъсани. За да се върна възможно най-бързо, да се уверя, че всички връзки заздравяват правилно и да възвърна пълна стабилност на глезена ми, операцията беше най-добрият избор.

Рехабилитацията ми започва сега и ще направя всичко, за да се върна по-силен от всякога. 
Продължавам да получавам толкова много съобщения и бих искал да благодаря още веднъж на всички, че ме подкрепиха в такъв труден момент", написа Зверев в профила си във Фейсбук.
За момента е ясно, че той пропуска Уимбълдън, а участието му на Откритото първенство на САЩ в края на август е под въпрос.

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна