Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саша Илич: Трябва да подсилим отбора във всички линии

Саша Илич (вдясно) и Филип Филипов при представянето.
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ЦСКА София официално представи пред медиите новият старши треньор Саша Илич.

"Дълго време бях футболист и тогава нищо не съм обещавал. Мога да обещая като за начало, че ще работим много и че ще се посветим на това, което правим. За условия се говори чак накрая. Това, което исках, е да се боря за по-предни места и трофеи", започна сръбският специалист. 

"Искам да започнем крачка по крачка. В ЦСКА има достатъчно добра основа, с която да започнем. Това е отбор, който се бори за всички трофеи. Трябва да подсилим отбора във всички линии, ако искаме да постигнем по-добри резултати от предишните години. Трябват ми играчи, които са способни да правят разликата. Няма да почна да търся оправдания. 

Ще имам постоянни разговори с футболистите. В момента търсим като първа позиция ляв бек, тъй като Мазику напусна. Другото мое желание е да намерим футболист в средата на терена. Избираме внимателно футболистите. Не съм човек, който прави голяма селекция с много футболисти. Ако ще привличаме футболисти, те ще трябва да вдигнат нивото.

Много обичам да работя с млади футболисти. С тези футболисти трябва да се работи постепенно. Видях, че са пълни с желание и са мотивирани. Ако някой от тях покаже, че мога да му гласувам доверие, не ме е страх да го пусна да играе. Шопов е млад футболист, който е направил впечатление в България преди няколко години. В Нидерландия не е получил достатъчно шанс за изява. Става въпрос за изключително талантлив футболист. За треньора е най-добре да дойде преди началото на подготовката, за да види играчите и да започне да налага своята визия. На нас ни трябват футболисти, които да направят разликата", допълни Саша Илич.

Илич и пресаташето на

Изпълнителният директор на "армейците" Филип Филипов даде разяснения относно задълженията на клуба.

„ЦСКА е абсолютно изряден и няма дългове към държавата. Ще направим едно плащане, за да бъдат привлечени новопривлечените. Една част ще изчистим сега, а след това и другата, за да бъдат картотекирани футболистите“, заяви Филипов.

„Жорди Кайседо е футболист на ЦСКА и има договор до 2025 година. Нормално е да има много оферти и спекулации около него. Но за момента е футболист на ЦСКА и ако има нещо около него, ще се разбере“, добави той.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна