Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Меко като... у дома

3
Снимка: Pxhere

Спалнята е една от стаите, където  прекарваме значителна част от ежедневието си. Затова и си струва да отделим време и средства в създаването на спален интериор, който ни кара да се чувстваме уютно и удобно.

Спалният комплект обикновено се състои от легло, гардероб, едно или две нощни шкафчета, скрин, матрак, като може също към него да имаме допълнителни табуретки или столове, ракла, тоалетка, бюро, маса за кафе.

На пазара можем да открием богато разнообразие от спални комплекти в различни дизайни и цветове. Предвид разнообразието от мебели за спалня е добре да вземем някои фактори под внимание,за да направим правилен избор на мебели за нашата спалня.

Фактори, на които да обърнем внимание, при избор на спален комплект:

Размери

Размерите на помещението са важен фактор, на който да обърнем внимание, когато става въпрос за избор на спален комплект.

Модулните мебели за спални например са отлична опция за спалните с малки размери, при които се нуждаем от разумно използване на пространството. 

Модулните спални комплекти са практичен избор, тъй като предлагат опция за конфигуриране, което значи, че можем да ги адаптираме спрямо формата и размерите на помещението, с което разполагаме.Те са отличен вариант за малките по размери спални, където можем да поставим само ограничен брой мебели.

Един тип модулна мебел за спалня е леглото с подматрачно отделение, което позволява практичното съхранение на значително количество принадлежности, като спално бельо, дрехи и т.н.

Друг вид модулна мебел са гардеробите с плъзгащи врати, които също спестяват място в помещението. Наличието на огледала на вратите на гардероба например са детайл, който може визуално да даде илюзията за по-просторна спалня.

Тип дизайн

Дизайните на мебелите за спалня биват основно класически, модерни и ретро.

Ако искате да създадете усещане за модерен лукс в спалнята, можете да изберете мебели за спалня с гланцирана повърхност.

Ако пък харесвате семплия дизайн в обзавеждането, за вас са подходящи класическите модели спални мебели с изчистен дизайн.

Цвят

Що се касае цвета, то изборът му по-скоро зависи от личното ви предпочитание.  Който и нюанс за спалнята да изберете, подберете го спрямо цветовете присъстващи в мебелировката, цветовете на стените, пердетата, подовата настилка, интериорните декорации.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени