Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Колев е новият управител на голяма биофармацевтична компания за България

Павел Колев
Снимка: Health PR

Павел Колев е новият управител за България на биофармацевтичната компания AbbVie от 1 юни 2022 г., съобщи Золтан Якаб, вицепрезидент на компанията за Централна и Източна Европа.

Павел Колев поема поста от досегашния управител Кирил Николчев, който се насочва към различно професионално предизвикателство.

Павел Колев е част от екипа на AbbVie на практика от 2012 г. През 2013 г. той заема последователно позициите старши продуктов мениджър и мениджър на бизнес структурата. През 2016 г. е промотиран за търговски мениджър. През 2020 г. Павел Колев се присъединява към глобалния маркетинг екип на компанията като директор за направление. На поста управител на AbbVie за България идва от позицията директор на бизнес направлението „Имунология“ в Русия, която е заемал от 1 септември 2021 г.

Павел Колев е магистър по „Фармация“ от Медицинския университет – София.

Под ръководството на Павел Колев AbbVie – България ще продължава да бъде гарант за достъпа на българските пациенти до иновативните лекарства на компанията, ще бъде пример за високо ниво на социална отговорност. Сред приоритетите на AbbVie – България е и сътрудничеството с научните медицински и фармацевтични общности. В лицето на компанията институциите на България имат стабилен партньор в осигуряването на най-съвременните и качествени терапевтични решения за българските пациенти.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна