Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Rax.bg обяви хостинг услуги с непрекъсваемост

RAX (Rax.bg) - водещ доставчик на облачни услуги в България, обяви хостинг услуги със 100% непрекъсваемост на съхраняваните уеб сайтове и приложения, основана на дублирани, синхронизирани сървъри и отказоустойчиви DNS.

2
Снимка: Rax.bg

Доставчикът на облачни технологии RAX (Rax.bg) обяви, че предоставя на клиентите си услуга, с която могат да елиминират изцяло случаи на прекъсване на уебсайт услугите, софтеуерните приложения и доставянето на съдържание, заради евентуално спиране работата на сървър или операционна система. Хостинг услугата се нарича “Failover Cloud” и е приложима към услугите от вида “Уеб хостинг”, “Облачни сървъри” и “Наети сървъри”.

  “Failover Cloud е технологично решение, предназначено да Ви помогне да поддържате услугите си онлайн и да избегнете значително прекъсване в случай на технически проблеми в инфраструктурата на доставчика или на собствената Ви технологичната среда”, казва Валентин Гъдов, специалист по управление на процeси, клиентски профили и облачни услуги в Rax.bg. По думите му “Failover Cloud” включва напълно синхронизирано огледално копие на уебсайта, данните и цялостната технологична среда. “В случай на прекъсване на основната услуга, RAX превключва заявките на потребителите към резервната услуга и предотвратява прекъсвания”, обяснява представителят на компанията.

  Изследване на американския Ponemon Institute от 2016 г. съобщава, че спирането на технологичните услуги в глобален мащаб струва средно 9000 долара на минута. През 2021 г. друго изследване - на Uptime Institute - показва, че над 60% от интервюираните бизнеси са загубили над 100 000 долара в резултат на прекъсвания на технологичните услуги. Въпреки че евентуалната стойност на загубите вероятно е по-различна за българския пазар, бизнесите, които основани на уебсайтове или уеб базирани системи за работа, губят между няколкостотин и десетки хиляди левове - в зависимост от мащаба, за всеки час прекъсване на технологичните услуги.

  Failover Cloud услугата на RAX може да бъде добавена и към хостинг плановете “Уебсайт с администрация”, които включват: техническа поддръжка на софтуерни версии и инсталирани приложения; защита срещу неоторизиран достъп до WordPress системата; защита срещу мрежови атаки от вида “Denial of Service”; вътрешна оптимизация на WP сайта; тестване на софтуерния код за грешки; подобряване на индексирането на уебстраниците от Интернет търсачките; отстраняване на недостатъци като празни маркери за мета заглавия, дублирани мета заглавия, празни маркери за мета описание, дублирани етикети с описания на мета, мета ключови думи и други грешки, които трябва да бъдат коригирани; проверка и подобряване на мобилната версия; проверка за дублирани URL адреси и прекъснати връзки към уеб страниците; проверка и корекция с всякакви настройки за локализация, които се нуждаят от подобрения.

  Основният дата център на RAX се намира в телекомуникационната сграда Equinix SOF 1 в София. Доставчикът има оборудване и доставя услуги и от центрове за съхранение на данни в Пловдив, София, Амстердам, Лондон, Франкфурт.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия