Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тампа Бей с първи успех във финала на Купа "Стенли"

Нападателят на Тампа Бей Палат (№18) стреля към вратата на Колорадо.
Снимка: Ройтерс

Стивън Стамкос, Онджей Палат и Пат Маруун записаха по гол и асистенция и изведоха домакина Тампа Бей до победа с 6:2 срещу Колорадо в третия мач от финалната серия на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Това бе първи успех за шампионите от последните две години, които изостават с 1-2  за Купа "Стенли" преди второто си домакинство в сряда.

Антони Сирели, Ник Пол и Кори Пери също вкараха за Тампа Бей, който даде адекватен отговор на тежкото поражение с 0:7 в събота. Това бе осма поредна домакинска победа за шампионите, за които вратарят Андрей Василевски се отчете с 37 спасявания.

Никита Кучеров, който направи две асистенции и стана едва четвъртият хокеист в историята с три поредни плейофа с 25 или повече точки, напусна леда шест минути преди края заради лошо падане след сблъсък с Девон Тоус. 

Габриел Ландескуг вкара двата гола за Колорадо, който загуби едва за първи път като гост в плейофите. Вратарят Дарси Кемпер пък допусна пет гола от 22 удара и бе сменен в 31-ата минута от Павел Француш, който спря девет шайби до края и допусна само едно попадение.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна