Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тойота" намалява производството зари недостиг на полупроводници

"Тойота" намали плана си за глобално производство през юли с 50 000 автомобила, тъй като недостигът на полупроводници и смущенията в доставките на части продължават да ограничават производството.

Най-големият производител на автомобили в света очаква да произведе 800 000 автомобила през следващия месец, съобщи „Ройтерс”.

"Тъй като продължава да е трудно да се погледне в бъдещето поради недостига на полупроводници и разпространението на Covid-19, има вероятност производственият план да бъде по-нисък", заяви японската компания.

"Тойота" и други производители на автомобили продължават да се борят с прекъсванията на веригите за доставки и недостига на компоненти, причинени от пандемията Covid-19.

Производителите на автомобили също така трябва да се конкурират за ограничените доставки на полупроводници с други производители, като например производителите на устройства за потребителска електроника.

"Тойота" се придържа към годишната си цел за глобално производство от 9,7 млн. автомобила, въпреки че през май компанията сигнализира, че смущенията във веригите за доставки може да я принудят да намали количеството.

Автомобилният производител също така продължава през следващия месец да свива производството в заводите в Япония, които произвеждат автомобили, включително субкомпактния „GR Yaris” и електрическия „bZ4X”.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна