Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов се помоли на управляващите: Внесете в парламента решение за РСМ (видео)

Снимка: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи настойчива молба към управляващите да вкарат френското предложение за Северна Македония в пленарната зала и да не се пропуска "историческия" шанс за подкрепата му. Той гарантира подкрепа от страна на парламентарната група ГЕРБ-СДС. 

"И ние искаме днес да го дадем това основание, целият Съвет да станат на крака и да ръкопляскат за това решение. И България да не изглежда като тъмния балкански субект. Да не счупим и правителството на Северна Македония и да нанесем щета. И тука, ако това се случи, г-н Петков, вие сте съюзникът на Путин на Балканите. Затова ви моля, наредете на своята партия да внесе... Тя изцяло да е водеща, ние ще я подкрепим".

"За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - Северна Македония и Албания и приемане на бюджета", заяви още той от централата на партията.

ГЕРБ влиза в пленарната зала за бюджета, иска спешно решение за РСМ

След заседание на Изпълнителната комисия на партията Бойко Борисов определи като спекулация твърденията, че заради внесения вот на недоверие, който свали правителството, е поставена под риск актуализацията на бюджета. Борисов настоя за свикване на извънредно заседание на бюджетната комисия. Той се обърна и към депутатите на ГЕРБ, като им разпореди да подкрепят актуализацията на бюджета.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна